PREHABILITATIE : stoom je lichaam klaar voor een operatie 💉🏥

juli 5, 2021
Prehabilitatie.png

 

Meestal wordt kinesitherapie ingezet als revalidatie na een operatie. Maar prehabilitatie betekent dat je je lichaam klaarstoomt voor een operatie zodat de kans op complicaties vermindert en je minder lang in het ziekenhuis zal moeten blijven. Het gaat om een voorbereidend trainingsprogramma, eventueel aangevuld met voedingsadviezen en tips voor een gezondere levensstijl.

Vaak is het nog wel zo dat de patiënt zelf aan de arts moet vragen, om dit soort training te volgen, omdat het concept nog niet voldoende gekend is in de medische wereld. In het ZOL in Genk is dit wel al helemaal ingeburgerd. Neem nu het voorbeeld van een heupoperatie : je kan best enkele maanden voor de ingreep starten, zodat je al beter met krukken kan stappen of traplopen. Maar ook je longcapaciteit en je hartritme zullen verbeteren wat dan weer resulteert in minder complicaties en een sneller herstel . Ook het geloof in je eigen lichaam , verhoogt je mentale weerbaarheid.

Besluit : prehabilitatie zorgt dat je beter lichamelijk en mentaal voorbereid bent op de operatie die komen gaat !

Heb je binnen afzienbare tijd een operatie voor de boeg en ben je geïnteresseerd in dit concept , aarzel niet om ons te contacteren voor meer info of een afspraak.

Het Kine2Fit-team staat voor je klaar !

copyright 2017 - webontwerp gekneed door GETS GRAPHIC