BLOG / NIEUWS

LEES HIER TIPS OF NIEUWS VAN KINE 2 FIT


februari 1, 2022 Tip

Enkele wist je datjes …… over je rug !!

Lage rugpijn , een vervelende pijn waar we vroeg of laat allemaal eens mee te kampen krijgen . En nu ?

  • oorzaak :

ofwel overbelasting door vaak in dezelfde houding te zitten of te staan , een verkeerde beweging of overgewicht.

Ofwel onderbelasting door te weinig beweging en aldus verzwakte buik- en rugspieren.

  • Zeker niet :

Bedrust is echt de slechtste therapie in deze omdat je hierdoor nog zwakkere spieren krijgt en je rug nog stijver wordt. Ook medicatie geeft meestal maar een tijdelijke onderdrukking of verdoving van de pijn en biedt dus geen oplossing op lange termijn.

  • De beste remedie :

Bewegen , bewegen en bewegen . Maar wel op de juiste manier met specifieke oefeningen voor de pijnlijke plaats. De kinesist is uw expert in deze materie : door de juiste training van rug-en buikspieren wordt de belastbaarheid van de rug opnieuw verhoogd zodat je nadien weer volle bak kunt gaan. Wij bieden niet de klassieke fitnessoefeningen maar onze praktijk beschikt over allerlei apparatuur zoals Redcord, vliegwieltraining , MMT om u de beste revalidatie aan te bieden .

Wilt u nog meer info ? Contacteer ons via 0475/749891 of info@kine2fit.be

Of neem een kijkje op http://www.kine2fit.be

 december 18, 2021 Tip

Pas op !! Zie dat je niet valt , he !

“ Vandaag neemt de gemiddelde levensverwachting in landen als de VS voor het eerst sinds lang weer af, als gevolg van overgewicht en andere issues die met een zittend leven samengaan “

Het toenemende gebrek aan beweging heeft een onverwachts neveneffect: de mens raakt uit balans .Mensen vallen steeds meer en zwaarder en dat heeft niet alleen met verouderen te maken .

Er worden verschillende oorzaken naar voren geschoven zoals een zittend bestaan , te weinig sport en beweging. Minder beweging vertaalt zich in minder geoefende lichamen, waardoor de balans in het gedrang komt. Daarbovenop komt het tekort aan lichaamsbeweging op middelbare leeftijd waardoor de spieren onvoldoende kracht overhouden om het lichaam in balans te houden . Op oudere leeftijd wordt het probleem verergerd door de aftakeling van de hersenen, die het balanssysteem sturen. ( Knack nr 40 6/12/2021)

Wenst u meer info over valpreventie ? Aarzel niet om ons te contacteren.

 

Wilt u nog meer info ? Contacteer ons via 0475/749891 of info@kine2fit.be

Of neem een kijkje op http://www.kine2fit.be

 

 augustus 1, 2021 Tip
  1. Hoe werkt het ?

Bij vliegwieltraining zijn de gewichten van de klassieke krachttraining vervangen door op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Om deze as is een koord gewikkeld waarvan aan het uiteinde door de patiënt getrokken wordt. Het gaat om het versnellen en afremmen van een draaiende schijf. Het werkt dus als een soort ‘jojo’. Het apparaat kan in 3 richtingen gebruikt worden : verticaal, horizontaal en roterend.

  1. Waarom vliegwieltraining ?

Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat deze excentrische training zorgt voor meer spiergroei en grotere positieve effecten op bindweefsel en pezen. De juiste combinatie van kracht en snelheid stimuleren een snelle toename van de spiermassa en verbetering van de core-stability.

  1. Voor wie ?

Voor sporters die sneller , sterker en explosiever willen worden maar tevens blessures willen voorkomen.

Voor wie sneller wil herstellen en revalideren van een blessure maar ook de blessuregevoeligheid wil doen afnemen, zelfs voor laag-belastbare patiënten. Dit gebeurt wel steeds in combinatie met andere therapievormen in onze praktijk .

Voor 50-plussers die terug kracht, meer spiermassa en snelheid van hun lichaam willen bekomen.

Na 4 tot 6 weken zal je versteld staan van de eerste effecten op je lichaam.

 

Wil je zelf deze vliegwieltraining ervaren , neem dan contact op met onze praktijk via 014/214002  of info@kine2fit.be

 


Prehabilitatie.png

juli 5, 2021 Tip

 

Meestal wordt kinesitherapie ingezet als revalidatie na een operatie. Maar prehabilitatie betekent dat je je lichaam klaarstoomt voor een operatie zodat de kans op complicaties vermindert en je minder lang in het ziekenhuis zal moeten blijven. Het gaat om een voorbereidend trainingsprogramma, eventueel aangevuld met voedingsadviezen en tips voor een gezondere levensstijl.

Vaak is het nog wel zo dat de patiënt zelf aan de arts moet vragen, om dit soort training te volgen, omdat het concept nog niet voldoende gekend is in de medische wereld. In het ZOL in Genk is dit wel al helemaal ingeburgerd. Neem nu het voorbeeld van een heupoperatie : je kan best enkele maanden voor de ingreep starten, zodat je al beter met krukken kan stappen of traplopen. Maar ook je longcapaciteit en je hartritme zullen verbeteren wat dan weer resulteert in minder complicaties en een sneller herstel . Ook het geloof in je eigen lichaam , verhoogt je mentale weerbaarheid.

Besluit : prehabilitatie zorgt dat je beter lichamelijk en mentaal voorbereid bent op de operatie die komen gaat !

Heb je binnen afzienbare tijd een operatie voor de boeg en ben je geïnteresseerd in dit concept , aarzel niet om ons te contacteren voor meer info of een afspraak.

Het Kine2Fit-team staat voor je klaar !


rainpharma.jpg

mei 4, 2020 Tip

In deze speciale Corona -tijden willen we u op de hoogte houden van de maatregelen die we hanteren in onze praktijk.

Wij dragen hygiëne hoog in het vaandel door onze materialen te desinfecteren , een mondmasker te dragen maar vooral heel veel onze handen te wassen . Daarom vragen wij van onze patiënten om ook steeds bij het begin van elke behandeling eerst hun handen te wassen . Wij weten uit ervaring dat sommige mensen al problemen ondervinden door dat vele wassen zoals uitgedroogde handen of zelfs kloven . Daarom voorzien wij in onze praktijk de 100% natuurlijke zeep van Rainpharma. Dit is een uiterst geconcentreerde zeep met enkel natuurlijke ingrediënten en zonder chemische grondstoffen. En bovendien is het ook nog Belgisch fabricaat.

Eén kleine druppel volstaat om uw handen grondig te wassen , één pompje volstaat voor het ganse lichaam. De zeep ruikt naar de puur essentiële oliën die er een aangename aromatische geur aan geven.

Wij zijn dus overtuigd van de zeer hoge kwaliteit van deze zeep . Bent u zelf geïnteresseerd om dit product ook voor u thuis aan te schaffen ? Het product wordt verkocht in ons bijhorend schoonheidsinstituut Annabeauté of kijk snel op  de webshop van studio Annabeauté. Hier vindt u uitgebreide informatie en de andere Rainpharma-producten.”


Personal-coaching-1200x800.jpg

december 17, 2019 Buiten categorie
Vanaf 2020 zullen wij Kine2fit uitbreiden met een nieuw concept. Wij , de kinesitherapeuten Patrick  en Neel , volgden dit jaar een opleiding ” Personal Coaching”.
Daarom zal u vanaf nu ook bij ons terecht kunnen voor persoonlijke trainingen op maat van uw lichaam en conditie.
En dit is nog niet alles : voortaan kunnen wij u ook helpen gewicht te verliezen met het Rainpharma- dieetplan onder begeleiding van een voedingsconsulente die u wekelijks opvolgt en uw resultaten meet op een computergestuurde weegschaal.

Ons nieuw concept krijgt de naam ” Kine2fitcoaching”

Natuurlijk blijven wij ook de klassieke kinebehandelingen op doktersadvies aanbieden .
Maar wil u nadien of gewoonweg dat extraatje om je conditie te verbeteren , dan vindt u bij ons wat u zoekt.
Benieuwd ? Vanaf 2020 kan u alle informatie vinden op onze website www.kine2fit.be

kinetop.jpg

augustus 14, 2019 Vraag en antwoord

1. Ze helpen je alleen al door je in zéér bizarre posities te leggen

Wie weet waar je die positie nóg voor kunt gebruiken? 😉

2. En ze zorgen er op die manier voor dat je je een PAK beter voelt

Eindelijk verlost!

3. Ze kunnen zelfs de pijn laten verdwijnen door op één enkel plekje te duwen

Pijnlijk, maar effectief! 😉

4. Als je héél veel geluk hebt, masseren ze je met hun magische handen

Geen getokkel op je lijf, maar stevige handen waarvan je een enorm aaaaaaah-gevoel krijgt.

5. Waardoor alles wat vastzat, terug loskomt

En jij terug normaal kan bewegen.

 Wordt vervolgd …

Bron: www.newsmonkey.be

Lees het volledige artikel hier!


HOlidays.jpg

juli 5, 2019 Buiten categorie

De zon is veelvuldig van de partij, de terrasjes zitten vol, de auto wordt ingeladen…. kortom , het is grote vakantie. Tijd om de batterijen weer op te laden en er dan weer met veel energie tegenaan te gaan.

Wij doen hier ook aan mee maar we hebben het zo geregeld dat u toch steeds in onze praktijk terecht blijft kunnen voor uw behandelingen.

Verder wensen we iedereen een deugddoende vakantie !!!


copyright 2017 - webontwerp gekneed door GETS GRAPHIC