BLOG / NIEUWS

LEES HIER TIPS OF NIEUWS VAN KINE 2 FIT


februari 1, 2022 Tip

Enkele wist je datjes …… over je rug !!

Lage rugpijn , een vervelende pijn waar we vroeg of laat allemaal eens mee te kampen krijgen . En nu ?

  • oorzaak :

ofwel overbelasting door vaak in dezelfde houding te zitten of te staan , een verkeerde beweging of overgewicht.

Ofwel onderbelasting door te weinig beweging en aldus verzwakte buik- en rugspieren.

  • Zeker niet :

Bedrust is echt de slechtste therapie in deze omdat je hierdoor nog zwakkere spieren krijgt en je rug nog stijver wordt. Ook medicatie geeft meestal maar een tijdelijke onderdrukking of verdoving van de pijn en biedt dus geen oplossing op lange termijn.

  • De beste remedie :

Bewegen , bewegen en bewegen . Maar wel op de juiste manier met specifieke oefeningen voor de pijnlijke plaats. De kinesist is uw expert in deze materie : door de juiste training van rug-en buikspieren wordt de belastbaarheid van de rug opnieuw verhoogd zodat je nadien weer volle bak kunt gaan. Wij bieden niet de klassieke fitnessoefeningen maar onze praktijk beschikt over allerlei apparatuur zoals Redcord, vliegwieltraining , MMT om u de beste revalidatie aan te bieden .

Wilt u nog meer info ? Contacteer ons via 0475/749891 of info@kine2fit.be

Of neem een kijkje op http://www.kine2fit.be

 december 18, 2021 Tip

Pas op !! Zie dat je niet valt , he !

“ Vandaag neemt de gemiddelde levensverwachting in landen als de VS voor het eerst sinds lang weer af, als gevolg van overgewicht en andere issues die met een zittend leven samengaan “

Het toenemende gebrek aan beweging heeft een onverwachts neveneffect: de mens raakt uit balans .Mensen vallen steeds meer en zwaarder en dat heeft niet alleen met verouderen te maken .

Er worden verschillende oorzaken naar voren geschoven zoals een zittend bestaan , te weinig sport en beweging. Minder beweging vertaalt zich in minder geoefende lichamen, waardoor de balans in het gedrang komt. Daarbovenop komt het tekort aan lichaamsbeweging op middelbare leeftijd waardoor de spieren onvoldoende kracht overhouden om het lichaam in balans te houden . Op oudere leeftijd wordt het probleem verergerd door de aftakeling van de hersenen, die het balanssysteem sturen. ( Knack nr 40 6/12/2021)

Wenst u meer info over valpreventie ? Aarzel niet om ons te contacteren.

 

Wilt u nog meer info ? Contacteer ons via 0475/749891 of info@kine2fit.be

Of neem een kijkje op http://www.kine2fit.be

 

 augustus 1, 2021 Tip
  1. Hoe werkt het ?

Bij vliegwieltraining zijn de gewichten van de klassieke krachttraining vervangen door op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Om deze as is een koord gewikkeld waarvan aan het uiteinde door de patiënt getrokken wordt. Het gaat om het versnellen en afremmen van een draaiende schijf. Het werkt dus als een soort ‘jojo’. Het apparaat kan in 3 richtingen gebruikt worden : verticaal, horizontaal en roterend.

  1. Waarom vliegwieltraining ?

Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat deze excentrische training zorgt voor meer spiergroei en grotere positieve effecten op bindweefsel en pezen. De juiste combinatie van kracht en snelheid stimuleren een snelle toename van de spiermassa en verbetering van de core-stability.

  1. Voor wie ?

Voor sporters die sneller , sterker en explosiever willen worden maar tevens blessures willen voorkomen.

Voor wie sneller wil herstellen en revalideren van een blessure maar ook de blessuregevoeligheid wil doen afnemen, zelfs voor laag-belastbare patiënten. Dit gebeurt wel steeds in combinatie met andere therapievormen in onze praktijk .

Voor 50-plussers die terug kracht, meer spiermassa en snelheid van hun lichaam willen bekomen.

Na 4 tot 6 weken zal je versteld staan van de eerste effecten op je lichaam.

 

Wil je zelf deze vliegwieltraining ervaren , neem dan contact op met onze praktijk via 014/214002  of info@kine2fit.be

 


copyright 2017 - webontwerp gekneed door GETS GRAPHIC